De motorrijder had geen tatoeage (UPDATE)

De politie heeft nadere informatie vrijgegeven over de man die geflitst is op de motor die is gebruikt bij de moord op Cor van Hout in 2003 in Amstelveen. TNO heeft berekend dat de man een lengte had van 1.80 en een gewicht van 85 kilo.   

Geen tatoeage

Specialisten hebben de foto verbeterd en aan de hand daarvan deze kenmerken van de man kunnen inschatten. Er is altijd gedacht dat de man een tatoeage onder aan zijn rug had. Dat blijkt nu niet het geval te zijn. Hij droeg hoogstwaarschijnlijk een helm van het merk Nau, type Ace Three.

In hoeverre de man betrokken was bij de moord op Van Hout is onzeker. De BMW K 1200 R S, werd gestolen op zondagavond 29 juli 2001 vanaf de Bosstraat in Vaals in Zuid-Limburg. Dat was al anderhalf jaar voor de liquidatie op Cor van Hout. Op 28 juli 2002 om 13.45, een half jaar voor de liquidatie, is de rode BMW geflitst op de kruising van de Thorbeckeweg met de Wibautstraat in Zaandam. Hij rijdt vervolgens rechtdoor in de richting van het bedrijventerrein Zilverland.

Daalderweg

De motor reed richting het bedrijventerrein Zilverzand. Hij was op dat bedrijventerrein mogelijk onderweg naar een pand op de Daalderweg. Het is gebleken dat een van de verdachten in het onderzoek in verband is te brengen met een pand op de Daalderweg. De politie zoekt mensen die in die tijd een pand hadden op de Daalderweg en die motor daar hebben gezien.

Blanke mannen

Cor van Hout werd al ruim voor de liquidatie opgewacht. Rond 11.15 uur zag een vrouw op een parkeerplaats een paar mannen bij een zwarte BMW 5-serie en een rode motor die ze daar nooit eerder had gezien. Bij de moord zijn er twee blanke mannen gezien, allebei met een fors postuur; de ene was zo’n 1.95 en een bodybuilderstype. De andere was tussen de 1.75-1.80. De politie zegt dat het mogelijk is dat de man op de flitsfoto één van de daders was.

Bruggetje

Meteen na de liquidatie reed de rode motor met de twee daders ervandoor over de Dorpsstraat, die na een paar honderd meter overgaat in de Amsterdamseweg. Op het fiets- en voetpad van de Kalfjeslaan in Amsterdam Buitenveldert slaat de motor rechtsaf en rijdt door tot aan het derde bruggetje. Daar wilden de daders de motor naar de bodem laten zakken, maar dat kregen ze niet voor elkaar. De twee zijn te voet verder gegaan en over Nederhoven richting de Holtmeulen waar ze uit het zicht zijn verdwenen.

Willem Holleeder is verdacht van het opdracht geven voor deze moord. Zie meer in Opsporing Verzocht.

Alle berichten over Cor van Hout.