Endstra pakte geld maar gaf niet terug

Ondanks dat ik hier echt niet stil zit heb ik nog steeds niets gehoord van mijn beroepsschrift. Het duurt allemaal erg lang. Het is weer is hier ook wisselvallig dus ik ben weer lekker aan het schilderen. Van het thuisfront heb ik vernomen dat het weer in Nederland ook niet al te best is. ??Volgende maand gaan bepaalde rechtszaken weer draaien in Nederland met als klap op de vuurpijl in het Passage-proces, een nieuwe – uit het niets verschenen – kroongetuige. 

Door Henk Rommy.

Deze zaak zal waarschijnlijk beslist worden in het hoger beroep omdat deze rechters vast geen beslissing durven nemen in het duurste proces van de eeuw.

In elk geval hoop ik voor Paarlberg dat er nu in zijn hoger beroep beter naar zijn zaak gekeken wordt want dat was in de eerste aanleg in mijn ogen een aanfluiting. Ik heb begrepen dat Holleeder en Paarlberg allebei een belastingaanslag krijgen voor het geld dat Endstra zogenaamd onder dwang heeft afgegeven aan Paarlberg voor Holleeder. In mijn ogen klopt dit totaal niet, deze man was heel veel mensen gewoon geld schuldig.

Het is toch bij iedereen in het milieu bekend dat Willem Endstra van iedereen geld aanpakte. Als ze het terug kwamen vragen vlogen de kogels om hun oren. Helaas is een goede vriend van mij zo in een rolstoel terecht gekomen. Hij heet R. van E. Hij kwam zijn geld terugvragen na een gevangenisstraf. Maar gelukkig heeft hij de aanslag overleefd.

Ik raad de advocaten van Paarlberg aan deze man als getuige op te roepen, als hij tenminste in staat is om te getuigen. Een goede compagnon van hem heeft ook vele miljoenen verloren aan de firma Endstra. Zijn naam wil ik nu niet noemen. En waarom wordt Willem’s broer Haico niet opgeroepen als getuige? Ik denk dat hij hele interessante dingen kan vertellen, het zou toch heel vreemd wezen dat hij niet op de hoogte zou zijn van alles?

Ik vraag me trouwens toch al af waar justitie in Nederland mee bezig is. Gelukkig heb je er ook wel goede rechters bijzitten. Die zul je hier in de USA trouwens niet zo snel tegenkomen. Ik hoop echt dat het hoger beroep voor Paarlberg eerlijk zal verlopen.? Het is toch te gek dat iemand vanuit zijn graf, door alleen achterbankgesprekken met de politie, zomaar wordt geloofd terwijl hij zelf totaal niet deugde.

Ik heb ook begrepen dat ze nog steeds geen spoor hebben gevonden in de zaak van Stanley Hillis. Ik snap het dus echt niet. De politie staat er met zijn neus bovenop, een politiehelikopter hangt er nota bene boven en nog weten de daders te ontkomen?

Hij was ook cliënt bij Mark Teurlings. Ik weet zeker dat Hillis geen informant was. Er zijn bepaalde advocaten die geen cliënten aannemen met deze achtergrond. Daar hoort Mark Teurlings bij maar ik ken nog wel meer advocaten die dat niet zouden doen; o.a. Mr. Knoops, Mr. Boone, Mr. Moszkowicz, Mr Meijering en Mr. Kuipers.

Zij zouden nooit Vieze Peter la Serpe als cliënt nemen of een andere kroongetuige die allemaal onzin loopt uit te kramen alleen om er financieel beter van te worden.? 

En nu ook Mink die in Libanon is opgepakt in de buurt van wat handel. Ik denk dat ze hem ook hebben opgezet.

Vorige week kreeg ik ook weer post uit Thailand, ik krijg daar altijd zeer mooie kaarten vandaan. Maar ik werd wel een beetje triest van wat ik las. Wat was nou het geval: mijn kaartschrijver had een kennis, een Engelsman. Deze werd opgepakt voor een uitlevering aan Amerika. Maar hij heeft daar dus drie jaar gezeten voor hij uiteindelijk werd uitgeleverd. In die drie jaar heeft hij een longziekte opgelopen. In plaats van hem naar een speciale gevangenis in North Carolina te brengen, waar een hospitaal in is gevestigd, hebben ze hem naar Seattle gebracht. Nou, die man is dus afgelopen juli overleden! Ik heb gehoord dat deze man ook opgezet was maar elk land is nu eenmaal bang voor zijn ‘grote broer’ en levert gewoon mensen hiernaar uit zonder echt in de zaak te kijken. Ik vind het heel triest wat deze man is overkomen en het is niet zonder gevaar om zomaar mensen uit te leveren.

Ik heb nog nooit gehoord dat ze van hieruit hun onderdanen uitleveren aan andere landen. Waarom is dit andersom wel zo?

Ik laat hier weer even bij voor nu. Ik wens iedereen nog een paar zonnige maanden toe.

Groet,
Henk Orlando Rommy.