Hub L. uitgeleverd door Spanje

De Limburger Hub L. (58) is vanuit Spanje overgebracht naar Nederland. Hij word verdacht van betrokkenheid bij de moord op Mouhammed al Jader (29, foto) in Schinveld en Alan Gergeri (24) in Sittard. Het Openbaar Ministerie in Maastricht had om zijn overlevering gevraagd. Er zijn berichten dat L. wordt bedreigd door een Albanese misdaadgroep, die 100.000 euro op zijn familie zou hebben gezet.

In hoeverre die dreiging te maken heeft met de twee moorden is onduidelijk. L. verliet Nederland enkele maanden geleden, volgens De Telegraaf, omdat hij voor zijn leven zou vrezen. Later werd hij in Spanje aangehouden. Het gehele gezin van L. wordt verdacht van betrokkenheid bij de moorden op Al Jadar Gergeri. Els L. en zoons Maurice en Michel zijn eerder aangehouden. Dochter Rachelle is nog voortvluchtig.

Al Jader is vermoord en zijn lichaam is opgelost in zuur. Resten zijn gevonden in een put bij een woning in het Belgische Gellik

Vorige week is L. in zijn Spaanse cel verhoord door politie en de officier van justitie, maar volgens zijn advocaat bleef hij zwijgen.

Eerdere berichten:

Onderzoek in riool naar lijken 

Tweede slachtoffer verdwijning 

Verdacht van tweede moord 

Al Jader werd opgelost in zuur