Verdwenen Hugo Charles gezien in Brazilië?

Ondanks dat het tipgeld een aantal maanden geleden werd opgeschroefd naar 110 duizend euro, is er nog altijd geen spoor van de vermiste Hugo Charles uit het Limburgse Echt. De 47-jarige autohandelaar wordt sinds 29 maart van dit jaar vermist. Op die dag zijn er nog enkele tekenen van leven, maar als zijn moeder op 31 maart wordt gecremeerd en Hugo is niet aanwezig, slaan familie en vrienden alarm. Er zouden mensen zijn geweest die Hugo in Brazilië hebben gezien, maar of je dat serieus moet nemen is de vraag.

 

De politie houdt er serieus rekening mee dat Hugo Charles niet meer leeft en die kans is ook groot nadat er al ruim een half jaar niets meer van hem is vernomen. Mick van Wely schrijft dat hij een mail heeft gehad van een lezer waarin gezegd wordt dat Hugo Charles door meerdere mensen is gezien in Brazilië, maar het gebeurt wel vaker dat vermiste mensen overal op de wereld ‘gezien’ worden.

 

Vlak na zijn verdwijning komt er bij de politie ook een tip binnen over een mogelijke schietpartij op 28 maart in een loods in Susteren, nabij Echt. De politie trof in die loods onder meer een Porsche aan met kogelgaten in de carrosserie van de kofferbak en een kogel in het motorblok. Tevens werden er harddrugs gevonden en een etiket met de naam van het autobedrijf van Hugo Charles. Volgens de politie is er mogelijk een verband tussen de gebeurtenissen in de loods en de verdwijning van Hugo Charles.

Wat het aandeel van Charles precies moet zijn geweest bij de schietpartij is onduidelijk. Hij wordt een dag later nog wel geregistreerd door een bewakingscamera van tankstation De Lucht langs de A2. Tegen vrienden zou hij verteld hebben dat hij een afspraak had in Waardenburg.

Volgens prive-detective Ben Zuidema houdt de verdwijning van Charles verband met gestolen auto’s. De afgelopen jaren zijn oldtimers ter waarde van miljoenen euro’s gestolen in Limburg. Charles wist daar mogelijk meer van, zo beweerde hij eerder op TV Limburg. Charles zou navraag hebben gedaan naar de gestolen auto’s en toen zijn bedreigd door criminelen. “Charles moest stoppen met het zoeken naar die auto’s”, zegt Zuidema, “Het is oorlog in de autohandel en ik denk dat Hugo Charles daar de dupe van geworden is.” 

Meer details over de verdwijning van Hugo Charles op de site van Opsporing Verzocht en Mick van Wely.