Huis in Eindhoven van Peerke S.

De woning die zondagavond in Eindhoven is beschoten is van de voormalige XTC-producent Peter S. Dat meldt De Telegraaf vanmorgen. Een eerder betrouwbaar gebleken bron meldde aan Crimesite eveneens dat het om het huis van “Peerke” S. zou gaan. Op dit moment kan geen onafhankelijke bevestiging hiervoor worden gekregen. Er is ook verder niets bekend over wat de achtergrond van de schietpartij zou kunnen zijn.

Peerke S. is in 2003 door de rechtbank veroordeeld in verband met een aantal grote XTC-transporten tot 13 jaar cel. Rond de eeuwwisseling gold S. – zei justitie – als één van de grootste XTC-producenten van Nederland en de wereld. In het voorjaar van 2002 werd aan boord van een Pools schip in de haven van Zierikzee 1,5 miljoen pillen gevonden. En in november 2001 1,6 miljoen pillen.

Justitie schatte in het strafdossier dat S. in die jaren een aanzienlijk deel van de wereldproduktie aan XTC voor zijn rekening nam. De in de strafzaak in beslag genomen pillen waren goed voor 6% van het wereldwijd totaal aan onderschept XTC-pillen. De pillen van S. gingen over de gehele wereld. De lading uit Lübeck was bestemd voor Australië.

S. produceerde XTC voor verschillende partijen die de distributie van de pillen voor hun rekening namen, onder meer een Pool en een wereldwijd opererende Israëlische organisatie rond Oded Tuito, die door de Amerikaanse Drugs Enforcement Adminstration (DEA) was geïnfiltreerd. Diezelfde infiltrant opereerde met name vanuit Amsterdam in een groepje Amsterdamse Isaëliërs.

Uiteindelijk is de zaak tegen S. vooral door deze criminele burgerinfiltrant rondgemaakt. Dat was op zich een verboden opsporingsmethode in Nederland maar volgens het Openbaar Ministerie was de infiltarnt alleen buiten Nederland actief ingezet. 

Lees ook:

‘Auto scheurde weg met piepende banden’

Huis Eindhoven beschoten