Huis Remmetje te koop

Ook toevallig. Net nu Remmetje – vanwege zijn dramatische ontwikkeling – de held in een speelfilm over de Heineken-ontvoering aan het worden is, zonder Willem Holleeder, staat zijn oude hoofdkwartier te koop. Hoofdweg 453 te Amsterdam was het adres van Martin Erkamps (1963) ten tijde van de ontvoering. Volgens de makelaar gaat het om een ‘interessant beleggingspand met tuin’. Op loopafstand van de Ring en ‘een grote Albert Heijn’. Wel studenten erin, die daar ook nog beschikken over een dakterras. En dan kost het: 545.000 k.k.

 

Martin Erkamps vertrok na zijn acht jaar cel voor de ontvoering in 2007 naar Panama, waar hij zich met onroerend goed zou gaan bezighouden. 

Hij stortte zich in een ontwikkelingsproject waar dure optrekjes zouden moeten komen. In 2008 verschijnen er verontrustende berichten in Panamese media dat beleggers in het project zich gedupeerd voelen omdat er maar geen villa’s op de gronden willen verschijnen.

De naam Remmetje of Rem zou aan Erkamps gegeven zijn door Cor van Hout omdat hij de gang van zaken nogal eens vertraagde.

Willem Holleeder zei tijdens een zitting van de rechtbank over Erkamps: ‘Wij noemden hem Smekkie, omdat hij altijd gaat smakken als hij weer zit te liegen.’

Rem zou in Panama zelfs grond hebben verkocht die hij niet in eigendom had, en dat ook nog zonder vergunning.

Na 2008 blijft het overigens opvallend stil in de Panamese media rond zijn persoon. De Misdaadjournalist zocht hem ooit op in Panama. Naar aanleiding van de berichten over zijn nieuwe rol in de Heineken-ontvoering – als hoofdrolspeler in plaats van als Rem – zocht Misdaadjournalist opnieuw contact, maar tot nu toe mocht deze niets vernemen uit het verre Panama.