Huis van Nico V. in brand

De boerderij van topcrimineel Nico V. is woensdagavond in brand gevlogen. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan; buurtbewoners hebben het over vuurwerk, maar er zouden ook verdachte personen rond het huis zijn gezien die mogelijk molotov-cocktails naar binnen hebben gegooid.

Dat meldt althans misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink. De twee jongens zouden er op een scooter vandoor zijn gegaan. De politie kan het verhaal niet bevestigen, meldt RTV NH.

V. was op het moment van de brand niet thuis. Hij zou zelden in het pand zijn, omdat hij vaak in Spanje verblijft. De boerderij stond al een tijd te koop, V. wilde er 1.350.000 euro voor hebben. Bekijk de woningbrochure hier.

Justitie heeft V. lange tijd geprobeerd te vervolgen voor een liquidatiepoging op Cor van Hout. Die aanslag mislukte. Het OM werd uiteindelijk niet-ontvankelijk verklaard. Hij is wel veroordeeld voor een moord in Hoorn in 2002. Verder staat V. bekend als een boezemvriend van de in 2000 geliquideerde Sam Klepper.

Beelden van de brand hieronder.

Lees ook:

Eis drie jaar voor aanrijden Nico V.