Twee jaar huisarrest zoon Gullit

Quincy Gullit (20) heeft van de rechtbank in Lecco twee jaar, vijf maanden en tien dagen huisarrest gekregen. De zoon van voetbaltrainer Ruud Gullit kreeg die straf omdat hij op straat was betrapt bij het handelen in softdrugs. Italiaanse kranten benadrukken dat op aandringen van vader Ruud de advocaten hebben geprobeerd tot een schikking te komen. Hij moet zijn huisarrest doorbrengen in het appartement van zijn moeder Cristina Pensa in Milaan.

Italiaanse kranten schrijven ook dat Gullit vanuit zijn standplaats bij een voetbalclub in Tsjetsenië voordurend in contact stond met de advocaten.

De politie constateerde begin mei dat Quincy Gullit vier pakjes van ongeveer drie gram wiet verkocht aan jonge klanten op de boulevard langs het Comomeer in Lecco.

Bij Quincy Gullit thuis vond de politie 260 gram hasj en 80 gram wiet en ook weegschalen en verpakkingsmaterialen, naast 500 euro in cash.

Gullit trouwde met Cristina Pensa in 1994 en kreeg met haar twee kinderen, Quincy en Sheyenne. In mei 2000 scheidde hij van Pensa, om in hetzelfde jaar te trouwen met Estelle Cruyff.