Verdachte huisjesmelker opgepakt in buitenland (UPDATE3)

De bekende Haagse huisjesmelker Harrysingh O. (“Harry Singh”) blijkt woensdagavond 22.00 (lokale tijd) in Paramaribo te zijn aangehouden aldus een bron van Crimesite. Eerder meldde de politie al zijn aanhouding in het buitenland. Oemrawsingh verbleef in een hotel in de wijk Morgenstond.

Oplichting

Morgenstond ligt noordoostelijk van het centrum van Paramaribo aan de Surinamerivier, een wijk met veel dure huizen en onder meer de ambassade van de Verenigde Staten.

Deze week was O. door justitie op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Bij de politie was daarna een tip binnengekomen over zijn verblijfplaats.

Harrysingh O. is al dertig jaar actief in de Haagse vastgoedwereld. Hij heeft een bijzonder slechte reputatie. Volgens de politie maakte hij zich gedurende decennia schuldig aan oplichting van miljoenen euro’s ten koste van honderden slachtoffers. De politie vermoedt dat hij op afstand nog steeds mensen dupeerde, als Harry “Budram”.

Veroordeeld

In 2015 werd O. veroordeeld tot een straf van 21 maanden voor onder meer oplichting en valsheid in geschrifte. In april 2019 is daar nog een straf bijgekomen van zes jaar voor onder andere hypotheekfraude, witwassen en valsheid in geschrifte.

De politie zei al het vermoeden te hebben dat O. in Suriname (Paramaribo) of op de Nederlandse Antillen was ondergedoken.