Huiszoeking in zaak Freddy Jansen (VIDEO)

Zwaar bewapende agenten hebben zaterdagavond een bedrijfspand aan de Hulteneindsestraat in Hulten doorzocht. Dat gebeurde in het kader van het rechercheonderzoek naar de overleden 51-jarige Freddy Jansen (51) uit Valkenswaard, die onlangs in het Markkanaal werd aangetroffen.

Misdrijf

De overledene werd donderdagavond in het Markkanaal ter hoogte van Den Hout gevonden. Het was niet duidelijk onder welke omstandigheden het lichaam in het water terecht was gekomen. Om die reden werd er meteen een uitgebreid onderzoek gestart. Met hulp van een boot van Rijkswaterstaat is het lichaam vervolgens geborgen. De resultaten van de sectie op het stoffelijk overschot wijzen op een misdrijf.

Wietkwekerij

In het verleden was in het pand het bedrijf Broeders Auto’s en Motoren gevestigd. Volgens BN/De Stem zat er in het verleden meerdere malen een wietkwekerij. Jansen was een maand vermist toen zijn lichaam op 4 juni in Den Hout werd gevonden. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Jansen was geen onbekende in het criminele circuit, schrijft de krant.

Kalashnikovs

De 65-jarige bewoner van het huis in Hulten moest afgelopen week voor de politierechter verschijnen omdat hij de burgemeester zou hebben bedreigd. Hij zei op bezoek te gaan komen met kalasjnikovs en handgranaten en de burgemeester neer te willen schieten. De zaak is doorverwezen naar de meervoudige kamer van de rechtbank in Breda.