Huiszoekingen in verband met ontsnapte gevangene

De politie heeft maandagochtend in Almere en Eemnes huiszoekingen gedaan bij familie en bekenden van de voortvluchtige Shahin Gheiybe (foto). Dat meldt de Landelijke Eenheid op Twitter.

De gedetineerde Gheiybe ontsnapte in oktober 2011 aan zijn begeleider tijdens een bezoek aan het Amphia ziekenhuis in Breda. De inmiddels 35-jarige Gheiybe was veroordeeld tot 13 jaar cel voor het neerschieten van 2 mannen in Den Bosch.

Zakendeal

Die schietpartij vond in 2009 plaats. De 2 slachtoffers werden neergeschoten bij een zakendeal: ze wilden voor 175.000 computeronderdelen kopen bij Gheiybe. Toen de deal bijna rond was schoot Gheiybe de 2 in hun buik en ging hij er vandoor met het geld. Beide mannen overleefden de aanslag.

Zolder

Kort na zijn ontsnapping had de voortvluchtige crimineel zich verstopt op een zolder van een woning in Breda. Nadat de bewoners hem hadden ontdekt, maakte hij zich uit de voeten. Sindsdien is hij spoorloos. De politie besteedt morgen aandacht aan de zaak in het tv-programma Opsporing Verzocht.