Huurmoord regelen via internet

De Guardia Civil in Pamplona heeft 16 mensen gearresteerd omdat zij zich via internet aanboden als huurmoordenaars. Het internetforum had een Mexicaans domein en werd ‘Asesinos a sueldo’ (huurmoordenaars) genoemd. Het bestaan van de website werd in 2009 bij de politie gemeld door een burger van de Noord-Spaanse stad Pamplona. Volgens bronnen bij de politie in die regio kon de politie via commentaren op het forum gegevens achterhalen van regelmatige bezoekers van de site. Zo werden woonplaatsen, geslacht en leeftijd achterhaald, maar ook de bedragen die werden geboden om de moorden te plegen. Voor een moord werd tussen de 4.000 en 10.000 euro geboden.

Onder de gearresteerden zit een vrouw uit Málaga die de website bezocht om informatie te vinden over het eventueel te laten vermoorden van haar man. Behalve het bieden van geld, voorzag de vrouw de beheerders van de site ook van foto’s, kentekennummer, werkschema en zelfs de ideale plaats, datum en tijd om de moord te plegen.

Volgens het onderzoek is er tot nu toe geen enkele moord waarover op de website werd gesproken ook daadwerkelijk gepleegd. Onder de gearresteerden zijn 14 mannen en 2 vrouwen in de leeftijd van 17 tot 53 jaar.