iPhone vangt fatale kogel

Uit een uitzending van AVRO’s Opsporing Verzocht, vanavond blijkt dat een iPhone het leven van een 49-jarige Rotterdamse aannemer heeft gered. De man werd 9 januari door onbekenden onder vuur genomen op de Spangesekade in Rotterdam. Zijn iPhone ving de eerste kogel ter hoogte van zijn hart en ketste af. 

Dat blijkt uit het politieonderzoek. Rechercheurs stelden verder vast dat de kogels die volgden waarschijnlijk hun doel misten doordat de ruit waardoor werd gevuurd versplinterd was en de schutter geen zicht meer had.

Het slachtoffer: ‘Niet een maar zes engeltjes heb ik op mijn schouder gehad. De kogel ging recht door mijn telefoon heen en daarna pas mijn borst in. Mijn mobieltje werkte als rem en waarschijnlijk werd de baan zo aangepast dat er geen ernstige schade door werd aangericht.’

De man rakte uiteindeiijk slechts licht gewond door de aanslag.

Wie de man met welk motief heeft beschoten is onbekend, hoewel het slachtoffer tegen de politie heeft verteld wie er mogelijk achter zou kunnen zitten. De man leeft nu in angst en kan de slaap maar moeilijk vatten.

Op de bewuste ochtend reed hij rond zes uur weg van zijn woning aan de Spangesekade toen zijn bestelbus ter hoogte van de Da Costastraat werd ingehaald door een nog onbekende auto. Direct daarop begon het schieten. Het slachtoffer is toeterend naar huis gereden met zijn verwondingen alwaar zijn vrouw 112 belde.

Het Openbaar Ministerie van Rotterdam heeft een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader.

De aannemer benadrukt dat hij geen crimineel is. ‘Ik zie zelf ook wel dat dit lijkt op een professionele liquidatie. Maar ik ben een nette aannemer, die waarschijnlijk de verkeerde klant is tegengekomen. Ik heb niets op mijn kerfstok.’