Identiteit dode man in auto bekend

De politie van Midden-Brabant heeft de identiteit kunnen vaststellen van de man die maandag werd aangetroffen in een uitgebrande auto in de Brabantse plaats Esbeek, bij Hilvarenbeek. Het gaat om een 42-jarige inwoner van Eindhoven. De identiteit werd vastgesteld door een DNA-onderzoek. De politie wil verder geen mededelingen doen over de identiteit van de man. Volgens onderzoek van Crimesite is de man een bekende van de politie en in het Brabantse milieu. Waarschijnlijk is er op 30 januari 2009 in de Eindhovense wijk Woensel al een aanslag op zijn leven geweest.

Vanaf de straat werd toen in de Hendrik Staetslaan een 20-jarige Schiedammer doodgeschoten die binnen op de bank lag. Deze aanslag was waarschijnlijk bedoeld voor de man die maandag in de auto is gevonden. 

Kort na die bizarre schietpartij, die niet is opgelost, volgde op 2 februari 2009 op klaarlichte dag een ontmoeting tussen twee zware criminelen bij een McDonaldsrestaurant in Best die elkaar daar bij toeval tegenkwamen: Piet P. en Janus van W. Ondanks het feit dat de twee verre familie zijn opende Piet P. toen direct het vuur op Janus van W. die zwaargewond raakte maar overleefde.

De 42-jarige man uit Eindhoven is in Esbeek gevonden op de dag dat in het Belgische Hasselt het proces tegen Janus van W. – alias Harry Potter – van start ging. Welke verbanden er precies bestaan tussen de drie schietpartijen en de moord op de 42-jarige man uit Eindhoven is onzeker.

Lees ook:

Lijk in uitgebrande auto gevonden

“Godfather” van het zuiden voor de rechter