Identiteit dodelijk slachtoffer bekend

De identiteit van de 30-jarige man die zondagochtend vroeg in de Conradstraat in Amsterdam werd doodgeschoten is bekend. Het gaat om Stefan Eggermont (zie foto). Eggermont werd doodgeschoten terwijl hij in een blauwe Fiat Punto zat.

Kort na de moord op Eggermont is aan de Flevoparkweg in Amsterdam Oost een grijze Volkswagen Golf brandend aangetroffen. De politie vermoedt dat deze auto gebruikt is door de daders. De Volkswagen Golf is in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 juli gestolen vanaf de Jacob van Lennepkade in Amsterdam West. Op dat moment voerde de auto een Nederlandse kenteken. Toen de Volkswagen Golf brandend werd aangetroffen aan de Flevoparkweg zaten er verlopen Duitse exportkentekenplaten op. Dat kenteken was KS342A.

De moord op Eggermont stelt de politie voor raadsels. Het slachtoffer had geen crimineel verleden. Hij werkte op de afdeling klantenservice van een e-commercebureau. Eerder runde hij een hamburgerrestaurant en was hij als leraar werkzaam op een basisschool.