Ierse crimineel weer veroordeeld in Amsterdam

De Ierse crimineel Gareth C. (29), die vorig jaar werd vrijgesproken van poging doodslag en bedreiging met een vuurwapen van een Nigeriaan, is eerder deze maand veroordeeld in Amsterdam. Hij is volgens een Ierse krant eerder deze maand aangehouden bij een politiecontrole, met een vals rijbewijs.

Snelrechtzitting

Volgens de Nederlandse advocaat van C., Elisabet van Nielen klopt dat bericht maar zeer ten dele. Van Nielen:

Client is op 22 februari op een snelrechtzitting veroordeeld voor voorhanden hebben van vals rijbewijs waar zijn eigen naam op stond.  Er is geen valse naam of identiteit gebruikt, in tegenstelling tot wat de Ierse krant stelt. Hij zit ook niet in een streng bewaakte gevangenis. Ik weet niets van een zitting in april.

C. wordt in Ierland omschreven als een zware crimineel en als een geweldsman van het criminele netwerk van de Kinahan-familie.

Steeg

Vorig jaar liep C. in gezelschap van vrienden in een steeg bij het Rembrandtplein toen een drugsdealer hen aansprak. Ze kregen onenigheid en C. richtte een vuurwapen op de man die hiervan aangifte heeft gedaan. Later op de avond is het groepje met twee vuurwapens aangehouden in café Smokey’s op het Rembrandtplein. C. werd alleen veroordeeld voor het voorhanden hebben van een wapen, tot een half jaar cel.

Zie ook:

Zo werd Ierse crimineel Gareth C. gepakt (VIDEO)

Ier vrijgesproken van poging tot doodslag

Eis: vier jaar voor incident Halvemaansteeg

Van poging doodslag verdachte Ier komt vrij

Ierse gangster voor rechtbank