Ierse godfather leert Nederlands

De Ierse topbaas Christopher “Christy” Kinahan en zijn twee zonen Christy Junior en Daniel zijn in Spanje op borgtocht vrijgelaten. Vorige week vrijdag liep het drietal de gevangenis van Granada uit. De rechter stelde de borg voor de drie op 180.000 euro. Voor Kinahan een schijntje: deze zomer legde de Spaanse fiscale opsporingsdienst – in Spanje alleen – beslag op 650 miljoen euro aan tegoeden.

Kinahan zat vast sinds mei dit jaar toen de internationale operatie “Shovel” klapte, die zich uitstrekte over vijf landen. Kinahan is ervan verdacht witwasservice te leveren voor criminele vermogens. Hij zou, volgens de Ierse politie, zijn tijd in de gevangenis hebben doorgebracht met schaven aan zijn Spaans en Nederlands.

Kinahan moet zich wel elke maandag melden en heeft zijn paspoort moeten inleveren. 

De politie verdenkt Kinahan er ook van op grote schaal te handelen in drugs door geheel Europa. Naast het beslag op geld ligt er beslag op vastgoed ter waarde 150 miljoen euro. In Brazilië doet de politoe onderzoek naar 50 onroerendgoed-bezittingen van Kinahan.

Kinahan wordt beschouwd als een zeer intelligente crimineel, die er in slaagde om afstand te houden van belangrijke criminele activiteiten, hoewel hij in het verleden wel is veroordeeld voor enkele misdrijven.

Kinahan heeft volgens Britse media veel internationale conctacten, met name ook in Nederland en België. In Antwerpen heeft hij onlangs een veroordeling gehad voor witwassen.

 

 

Lees ook:

Spaanse politie bevriest fabelachtig vermogen Christy Kinahan: 650 miljoen euro

Gangsterbaas Christy Kinahan gearresteerd in Spanje

Ierse topcrimineel in beroep tegen witwasvonnis

Antwerpen populair schuiloord voor Ierse gangsters