‘Ierse maffiabaas trouwde Nederlandse’

De leider van de beruchte Kinahan-clan in Ierland, Chris Kinahan, was getrouwd met de Nederlandse Jacky Kallenbach. Dat schrijft de Ierse krant Irish Daily Star deze week. Kallenbach is tegenwoordig getrouwd met Louis Hagemann, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor de doodslag op Corina Bolhaar en haar kinderen. Kallenbach strijdt al jaren voor Hagemann’s vrijlating.

De Irish Star schrijft dat Kallenbach op 30 oktober 2001 trouwde met ‘Dapper Don‘ zoals zijn bijnaam luidt. Volgens de krant staat Kinahan aan het hoofd van het machtigste drugskartel in Ierland.

Relatie

Kallenbach en Kinahan hadden gedurende 9 jaar een relatie. Hij woonde in Chertsey, in het Engelse graafschap Surrey (vlakbij Londen), zij grotendeels in Nederland. Volgens de krant hadden ze tien bedrijven samen, zoals een zonnestudio en autohandel, waarbij de krant suggereert dat die een dekmantel voor illegale activiteiten waren. Kallenbach zegt tegen Crimesite dat dat niet klopt en dat zij alleen de secretaresse was.

Hij runde gewoon openlijk zijn bedrijfjes. Ik stond ingeschreven als secretaresse, dat is geen geheim. Maar ik ben in 2005 alweer van tafel en bed gescheiden van Chris. Daarna, in 2006 en 2007 stond ik ook ingeschreven bij een bedrijf. Wie heeft mijn handtekening dan gezet? Aantoonbaar was ik niet meer samen met hem, omdat hij al in België verbleef.

Uit gegevens van de Britse Kamer van Koophandel blijkt inderdaad dat Kallenbach slechts bij 1 bedrijf als secretaresse stond ingeschreven en dat het bedrijf ontbonden is.  Jacky zegt dat er wel degelijk sprake was van echte liefde tussen haar en Kinahan en dat het dus geen schijnhuwelijk was.

Ik heb hem leren kennen via een vriend in Amsterdam. We hebben samengewoond, ik was getrouwd met hem. We hebben zielsveel van elkaar gehouden, anders had hij mijn niet ten huwelijk gevraagd.

Hagemann

In 2008 trouwde Kallenbach met Louis Hagemann, die in 2003 veroordeeld is voor de doodslag op de Amsterdamse Corina Bolhaar en haar twee kinderen. Zij kende  Hageman al in de jaren negentig, maar trouwde hem tijdens zijn detentie. Sindsdien zet zij zich actief in voor zijn vrijlating en eerherstel. Volgens Kallenbach is Hageman onterecht veroordeeld. Een herzieningsverzoek bij de Hoge Raad werd in 2014 echter afgewezen.

De vader van Jacky was Peter Kallenbach, die zij zelf deze week op Twitter omschreef als ‘ouwe, eerlijke penoze’. Peter Kallenbach overleed deze week op 78-jarige leeftijd.

Zie ook:

‘Hagemann kan niet de moordenaar zijn’

HR: Herziening Hagemann afgewezen

Advies AG: geen herziening Hagemann