Ierse politie vreest uitbraak Naoufal (UPDATE)

Groot alarm deze week in Dublin, nadat de politie signalen kreeg dat Naoufal F. (36) een uitbraakpoging zou plannen. Zijn advocaat zegt inmiddels tegenover Crimesite dat volgens F. sprake is van ‘desinformatie’.

‘Noffel’ werd onder de strengst mogelijke bewaking overgebracht naar het Hooggerechtshof in verband met zijn uitlevering aan Nederland. De informatie zou duiden op een bevrijdingspoging. Een groep afkomstig uit Zuid-Amerika zou in Ierland zijn gearriveerd om Naoufal F. te bevrijden, schrijft de Ierse krant Sunday World.

Vluchtgevaar

Tijdens het transport van de Mountjoy Prison gevangenis naar de rechtbank, zou het busje waarin Naoufal zat met explosieven tot stoppen worden gedwongen. Een bron van de krant zegt dat de groep Zuid-Amerikanen uit 7 mensen bestond. Naoufal F. valt in Ierland binnen de categorie ‘zeer vluchtgevaarlijk’. Hij zit op een afdeling met kopstukken uit de beruchte Kinahan-clan.

Rolex

Naoufal wordt er in Ierland van verdacht een vals identiteitsdocument voorhanden te hebben gehad. Hij werd eerder dit jaar gearresteerd in een appartement in Dublin. Volgens de Ierse krant was hij toen in het bezit van een vervalst Belgisch identiteitsbewijs en drie Rolex horloges ter waarde van 80.000 euro. Op zijn Nederlandse strafblad staan volgens de Sunday World 12 eerdere veroordelingen, waaronder illegaal vuurwapenbezit en afpersing.

Zijn Nederlandse advocaat Inez Weski heeft inmiddels contact gehad met haar client Naoufal F.. Ze zegt dat hij aanneemt dat het bericht in de Ierse krant is gebaseerd op ‘desinformatie ter benadeling van zijn detentie’. Weski:

Ik kan in dat kader helaas bevestigen dat dergelijke valse informatie wel vaker en bewezen als vals is voorgekomen in andere zaken ter kennelijke beschadiging van iemands strafzaak. Ik zal een onderzoek laten opstarten in Ierland naar de herkomst van dit soort kennelijk opzettelijk verspreide desinformatie.

Pjotr

Het Openbaar Ministerie in Nederland verdenkt Noffel van het aansturen van de mislukte moordaanslag op Peter “Pjotr” R., op 5 november vorig jaar in Diemen. Dat schrijft Het Parool. Die zaak dient vandaag bij de rechtbank. Tegenover Het Parool heeft zijn advocaat Inez Weski bestreden dat hij hiermee te maken heeft.