Iets lagere straf hoofdverdachte liquidatie Pfaff

In hoger beroep zijn woensdag vier mannen en een vrouw opnieuw veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de moord op 49-jarige Yvon Pfaff. Het lichaam van Pfaff (foto) werd in 2014 in een brandende auto langs een doorgaande weg in Sint-Michielsgestel gevonden.

20 jaar

Het gerechtshof in Den Bosch geeft hoofdverdachte Erik van der H. een iets lagere straf dan de rechtbank: 20 jaar in plaats van 21 jaar. Zijn vriendin Janet lokte Pfaff naar een vakantiewoning op een camping in Ewijk waar hij werd omgebracht. Zij krijgt 17 jaar cel. De twee werkten als een soort klusjesmannen voor Pfaff.

De opdrachtgever voor de moord krijgt 18 jaar celstraf van het hof. De broers van de hoofdverdachten worden veroordeeld tot 12 en 11 jaar gevangenisstraf.

De rechtbank Den Bosch legde in 2016 celstraffen op tussen de 6 en 21 jaar. Een 6e betrokkene werd toen door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 16 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. In die zaak werd geen hoger beroepingesteld.

Affaire

De vrouwelijke verdachte Janet had een affaire gehad met het slachtoffer. Zij had hem laten geloven dat zij zou gaan scheiden van haar echtgenoot en met hem verder zou gaan. De vrouw lokte het slachtoffer daarmee naar een vakantiewoning op een camping in Ewijk. Toen hij daar aankwam, werd hij opgewacht door de echtgenoot van de vrouw die hem doodschoot. Vervolgens werd het lichaam van het slachtoffer in zijn eigen bestelauto naar een landgoed in Sint-Michielsgestel gebracht. Daar werd de auto met het lichaam erin, in brand gestoken.

Motief

Het gerechtshof vindt het precieze motief voor de moord niet duidelijk maar het lijkt er volgens het hof op dat geld een van de redenen is. Een andere reden zou rancune zijn omdat het slachtoffer afspraken niet zou nakomen en de vrouw en haar echtgenoot lichamelijk en/of mentaal zou hebben mishandeld.

Zie ook:

Het motief en de moord op Pfaff