Ihattaren (21) aangehouden vanwege conflict in relationele sfeer (UPDATE)

Profvoetballer Mohamed Ihattaren (21) is zondag op zijn verjaardag door de politie aangehouden na een conflict in de “relationele sfeer”. Volgens bronnen is maandagochtend zijn woning in Vleuten doorzocht. De voormalig speler van PSV en Ajax wordt verdacht van de mishandeling van zijn ex-vriendin. Hij is verhoord en dinsdag voorlopig op vrije voeten gesteld, maar blijft wel verdachte.

In september 2022 verloofde Ihattaren zich met TikTok-ster Yasmine. Die relatie liep na een paar maanden weer op de klippen.

Eerdere arrestatie

In november vorig jaar werd de voetballer gearresteerd wegens een bedreiging. Dat gebeurde bij een huis in Utrecht waar hij op dat moment aanwezig was.

Ihattaren, formeel nog in dienst bij Juventus, werd vorig jaar gehuurd door Ajax maar de Amsterdamse club besloot om hem niet over te nemen. Eerder werd al duidelijk dat Ihattaren bij Ajax ontbrak vanwege bedreigingen en intimidaties die niet uit de hoek van fans zouden komen.

Criminele milieu

De speler slaagde er niet in om zich de afgelopen jaren te ontworstelen aan problemen in zijn omgeving. Afgelopen zomer waren er liefdesperikelen en problemen met mensen uit het criminele milieu. Daarnaast werd zijn auto in brand gestoken. Ook zou hij contacten hebben gehad met mensen uit de hoek van verdachten in het Marengoproces.