‘Ik ben aan de schandpaal genageld’

De zaak van de Maarssense politica Kathalijne de Kruif diende donderdagmiddag voor de Utrechtse rechtbank. Ze is verdacht van betrokkenheid bij wiethandel, valsheid in geschrifte en witwassen. Ze zei door de media aan de schandpaal te zijn genageld.

Wiethandel

De voormalig fractievoorzitter van de VVD in Stichtse Vecht zei ook: ‘Ik snap overigens helemaal niet waarom ik hier zit.’ Ze wilde niet in het openbaar spreken over haar persoonlijke omstandigheden. In haar zaak staan nog  zeven mannen terecht voor wiethandel en of witwassen, ook de vriend van De Kruif. De hoofdverdachte is Petie T. De verdachten komen deels uit het Utrechtse woonwagenmilieu.

Vervalst

De Kruif valt op door een aantal transacties met dure boten en met auto’s. Ze heeft die onder meer op haar naam laten zetten. Zelfs zegt ze dat ze die goederen niet heeft gebruikt. Ze liet de auto op haar naam zetten omdat ze ‘een sociaal dier’ zegt te zijn.

Ook zijn er belastende telefoongesprekken waarin ze lijkt te refereren aan wiet telen. Ze zou ook een koopcontract voor een dure boot hebben vervalst.

Zie RTV Utrecht.

Zie voor meer achtergronden over de zaak:

Wiet, boten, auto’s en de Woolloomoolloo

Kathalijne de K.: wiet, boten en auto’s

Drie getuigen in witwaszaak tegen raadslid