‘Ik heb niet op Parsa010 geschoten’

Tijdens een rumoerige pro forma-zitting voor de rechtbank in Rotterdam heeft de 24-jarige verdachte die vastzit voor de moord op Parsa010 (foto) gezegd dat hij deze niet heeft doodgeschoten. Hij heeft wel erkend dat hij de chauffeur was van de auto die bij de schietpartij is gebruikt.

Ommoord

Dat meldt de verslaggever van RTV Rijnmond.

Deze auto is teruggevonden werd op de Zernikeplaats in Ommoord. Rapper Parsa Maboud (21) werd op 28 mei 2017 doodgeschoten in Rotterdam-Ommoord, terwijl hij zat te barbecueën in de tuin bij vrienden.

Rijden

In de bewuste auto hebben volgens justitie naast de chauffeur drie mannen gezeten. Een inzittende is bij een benzinepomp uitgestapt. De andere twee gingen naar het huis waar rapper Parsa010 aanwezig was. De verdachte zegt plotseling schoten te hebben gehoord. Iemand stapte met in zijn hand een vuurwapen en zei ‘Rijden, rijden’.

Tweede verdachte

Op het gebruikte wapen is dna van de verdachte gevonden. Hij verbrandde volgens justitie kort na de schietpartij zijn kleding. Op 28 juni is hij opgepakt in Hongarije. De rechter bepaalde woensdag dat hij nog vast moet blijven zitten tot de inhoudelijke behandeling in januari.

Op de zitting waren er emotionele uitingen van nabestaanden en heftige woordenwisselingen tussen de partijen in het publiek.

Vorige maand is in Frankrijk een tweede verdachte aangehouden. Dat is een 24-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Hij moet later voor de rechter verschijnen. De politie onderzoekt de mogelijkheid dat Parsa010 niet lang voor zijn dood betrokken was bij een ripdeal en dat zijn liquidatie een vergelding was.

Zie:

Parsa overleefde eerdere moordaanslag (VIDEO)