Illegaal gokken: arrestatieteam doet inval in vol restaurant in Hilversum (UPDATE)

Illegaal gokken: arrestatieteam doet inval in vol restaurant in Hilversum (UPDATE)

In Hilversum heeft een arrestatieteam van de politie vrijdagavond een inval gedaan in een bekend Italiaans restaurant. Op het moment van de inval waren er verschillende gasten aanwezig. Het gaat om Italiaans restaurant Casa Di Georgio op de kruising van de Larenseweg en de Johannes Geradtsweg in Hilversum-Noord. Volgens de politie is de inval gedaan omdat er aanwijzingen waren dat er illegaal gegokt werd in het restaurant. De politie hield één persoon aan op verdenking van handel in harddrugs.

Meldingen

Het gemaskerde team stapte rond 22.30 naar binnen. In de omgeving van het restaurant zijn auto’s en taxi’s doorzocht. Rondom het restaurant werd een plaats delict afgezet en werden zwarte schermen geplaatst. Aanleiding voor de inval waren verschillende meldingen over mogelijke drugshandel en illegaal gokken in de zaak, zegt de politie. In de afgelopen maanden ontving de politie meerdere meldingen, waaronder vanuit Meld Misdaad Anoniem, over de horecazaak.

Het bedrijf zou bijna nooit open zijn, maar op vreemde uren zou er wel bedrijvigheid te zien zijn rond het pand. De politie startte daarop een onderzoek. Uit het onderzoek kwamen sterke aanwijzingen naar voren dat vanuit de horecagelegenheid werd gehandeld in drugs en er illegale gokactiviteiten zouden plaatsvinden.

Inval

Naar aanleiding van informatie uit het vooronderzoek werd een arrestatieteam ingezet zodat de veiligheid kon worden gewaarborgd. In het pand waren op het moment van de inval ongeveer veertig personen aanwezig. Zij werden allen gefouilleerd. Bij één medewerker trof de politie een handelshoeveelheid drugs aan. Deze 37-jarige man uit Huizen is aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Bij een andere persoon trof de politie een mes aan, hij ontving een proces-verbaal. De politie nam verder een busje pepperspray in beslag dat in een voertuig lag van één van de klanten.

De politie constateerde dat door ruim tien personen illegaal werd gegokt. Deze personen zijn verhoord. Hun zaken worden ingestuurd naar het Openbaar Ministerie. De politie nam bijna 8000 euro in beslag dat de verschillende klanten contant bij zich hadden.