Illegale busdienst voor mensen en hasj opgerold (VIDEO)

De Spaanse Nationale Politie en de Franse politie hebben 29 personen aangehouden die ervan worden verdacht hasj en mensen te hebben gesmokkeld, aldus Europol. Ze onderhielden een busdienst vanuit de Zuid-Spaanse stad Almería. In de bus werd ook hasj gesmokkeld. Hoofdverdachte is een man uit Marokko.

De groep reed voor veel geld illegale migranten (onder wie minderjarigen) naar bestemmingen in West-Europa. De groep gebruikte handlangers uit verschillende bronlanden om in contact te komen met illegalen, bijvoorbeeld Algerijnen, Malinezen, Marokkanen en Syriërs. De bussen werden gehuurd in Marokko, Spanje en Frankrijk. In sommige bussen waren verborgen ruimtes aangebracht voor de smokkel van hasj of andere smokkelwaar.

Het onderzoek begon met de arrestatie van een Spanjaard in Frankrijk. Hij bestuurde daar een bus met 22 illegalen waaronder 6 minderjarigen.

De Marokkaanse hoofdverdachte was de eigenaar van een Marokkaans busbedrijf. Er zijn in Spanje 26 mensen opgepakt, en 3 in Frankrijk. Verder deed de politie op 14 plaatsen doorzoekingen en er werden onder meer 33 000 euro, 200 kilo hasj en verschillende voertuigen in beslag genomen.