Illegale sigarettenfabriek afgebrand

Vanaf maandagavond 19.45 is in een bedrijfspand aan de Vierlinghweg in Bergen op Zoom een illegale sigarettenfabriek uitgebrand. De rook was tot in de wijde omgeving te zien en door de hulpdiensten werd de mensen in de omgeving aangeraden binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Gevaarlijk

Dinsdagochtend waren pakketten met tienduizenden sigaretten zichtbaar tussen de puinhopen. Omdat het vuur nog nasmeulde was de situatie voor de politie tot vanmorgen te gevaarlijk om een onderzoek in te stellen naar de brand. De brandweer is nog verschillende keren teruggekeerd op de plek om na te blussen. Op dit moment is de oorzaak was van de brand nog in onderzoek bij de politie en de Fiscale Inlichtingen en Opsporings Dienst (FIOD).

Xtc

Maandagavond gingen geruchten dat er mogelijk een xtc-laboratorium in het bedrijf aanwezig zou zijn. Dat kan de politie niet bevestigen. Door de brandweer zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten tijdens de brand. Mogelijk zouden er mensen uit het pand zijn gevlucht, dat wordt door omstanders verklaard. Ook daar heeft de politie op dit moment geen informatie over.