Illegale transactie op Schiphol mislukt

De marechaussee heeft op Schiphol zes mensen opgepakt die kleine biljetten en sierraden wilden wisselen tegen 600.000 euro. De zes hadden een vergaderkamer gehuurd en het kijkgat afgeplakt met tape. De verhuurder van de vergaderruimte vond dat verdacht en lichtte de marechaussee in. Zij troffen zes personen en een ‘geldwisselkast’ (foto, de kast van binnen) aan.

Het gaat om twee Nederlandse mannen, een Nederlandse, Kroatische en Italiaanse vrouw en een man met een onbekende nationaliteit. De laatste man maakte gebruik van vervalste identiteitspapieren.

De Nederlandse verdachten moesten sierraden en hun biljetten in een ‘geldmachine’ stoppen. Daarin zat de Italiaanse vrouw, die zes ton aan valse bankbiljetten van vijfhonderd euro terug zou geven.

De Nederlandse verdachten zijn aangehouden voor witwassen, de drie anderen voor oplichting. Het geld en de sierraden zijn in beslag genomen. De aanhouding vond twee weken geleden al plaats. Er zitten nu nog vier verdachten vast, waaronder de drie oplichters. Zij worden woensdag voorgeleid. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.