In 120 seconden een professionele overval

De zeker vier overvallers die woensdag in Breda een juwelier overvielen gingen volgens de eigenaar van de zaak zeer professioneel te werk. Eén van hen bleef tijdens de roof hardop aftellen. Bij 120 seconden waren de mannen de deur weer uit, zo schrijft BN/De Stem.

Schedelfractuur

In die twee minuten verzamelden de daders veel dure spullen bij elkaar. Hoe groot de buit is wil de eigenaar niet zeggen. Op het moment van binnentreden vluchtten vier man personeel en een medewerkster van een horlogemerk naar achteren. Een klant die midden in de winkel lukte dat niet meer, hij raakte heel lichtgewond. Een beveiliger ligt met een schedelfractuur in het ziekenhuis. Hij probeerde de overvallers tegen te houden. Anders dan eerder gemeld is er wel geschoten.

Golf

De groep ontkwam in een nieuwe grijze VW Golf met vals kenteken, de auto was gestolen. Aan de rand van het centrum bij de Ginnekenstraat wachtte een handlanger in een witte VW Golf. Daarmee zijn overvallers hard weggereden, vermoedelijk in de richting van de A27.

House of Pertijs is een zaak die horloges en sieraden in het duurdere segment verkoopt. Er zijn waarschijnlijk camerabeelden van de overvallers gemaakt omdat er binnen en buiten camera’s hingen. 

De juwelier is gevestigd net buiten de oude stadswallen van Breda in een buurt met relatief dure winkels. Naast de juwelier is het strafrechtkantoor van advocaat Eric Thomas gevestigd.