In Groningen gestolen Audi eindigt tegen paaltje in Haarlem

Op woensdagochtend rond 10.20 uur hebben politie-agenten na een grootscheepse achtervolging een gestolen Audi tot stilstand gebracht. De twee inzittenden, een man en een vrouw, zijn gearresteerd. De auto was de voorafgaande nacht gestolen in Groningen.

Reservesleutel

In de nacht was tijdens een inbraak in Groningen een reservesleutel van een Audi buitgemaakt. Met de reservesleutel werd de Audi gestolen. De Audi was uitgerust met een volgsysteem. Daardoor kreeg een particulier beveiligingsbedrijf woensdagochtend zicht op de locatie van het voertuig.

De politie tuigde daarna een grootschalige achtervolging op met eenheden uit Noord-Holland,  Amsterdam, de landelijke eenheid en een politiehelikopter. De bestuurder reed op hoge snelheid door gemeente Haarlem. Stoptekens, rood licht, zwaailichten en sirenes van de politie werden genegeerd. Na een achtervolging van ongeveer 20 minuten werd de Audi tot stilstand gebracht. De tocht eindigde tegen een paaltje bij de busbaan aan de Schipholweg in Haarlem.

Geen rijbewijs

Een 39-jarige man uit Haarlem en een 35-jarige vrouw zonder vaste woon- en verblijfplaats werden aangehouden in verband met heling van een gestolen voertuig. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De politie doet nog onderzoek naar de verschillende verkeersovertredingen en de diefstal. De auto is flink beschadigd.

De verdachten worden overgebracht naar Groningen in verband met het onderzoek naar de diefstal van de auto.