In Nederland berecht om doden vrouw in Colombia

In december dient in Nederland de rechtszaak tegen de Nederlandse voormalig dierenarts Peter P. (63) die ervan wordt verdacht in 2015 in Colombia op zijn zeiljacht zijn echtgenote Durdana Bruijn te hebben gedood, zo berichten media in Colombia.

Bruijn werd gedood toen het jacht Lazy Duck in een baai voor anker lag bij het Isla Grande, van de eilandengroep Islas del Rosario, voor de noordkust van Colombia in de buurt van Cartagena.

P. en zijn vrouw maakten een grote reis op hun jacht maar kregen op de avond van 19 september 2015 van ruzie met elkaar, zo hebben getuigen verklaard, die harde stemmen hoorden.

P. heeft uitgelegd dat laat op die avond zes mannen het jacht overvielen en hem en zijn vrouw mishandelden om hen te beroven. Peter P. zegt bewusteloos te zijn geslagen. Dat verhaal geloofde de Colombiaanse politie niet. Een week na de aanslag werd P. verdachte. Hij werd aangehouden maar onder voorwaarden op vrije voeten gesteld en kon uiteindelijk terugkeren naar Nederland.

Forensisch onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw door verwurging om het leven is gekomen. In 2016 werden de Nederlandse autoriteiten in het onderzoek betrokken, en dat was ook de reden dat P. onder voorwaarden naar Nederland kon uitreizen.

Op 24 december is de eerste pro forma-zitting in de zaak.