In totaal bijna 2000 wietplanten aangetroffen

Nadat de politie vorige week in Arnhem een wietkwekerij had ontdekt, zijn er in het onderzoek dat daarop volgde nog eens drie wietkwekerijen aangetroffen. In totaal zijn 1900 planten in beslag genomen. De politie heeft vier personen aangehouden voor betrokkenheid bij de wietteelt.

Klachten over stankoverlast leidde de politie vorige week naar een huis aan de Robert de Vriesstraat waar in de kruipruimte uiteindelijk 365 wietplanten werden aangetroffen. Drie personen, een 46-jarige Arnhemmer, een 49-jarige vrouw uit Nijmegen en een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die op dat moment binnen waren, werden direct aangehouden.

Nader onderzoek zette de politie op het spoor naar hennepkwekerijen in huizen aan de Venlosingel, Schipholplein en Bingelradestraat. Daar werden nog eens 292, 480 en 779 planten aangetroffen. Ook hier bleek telkens dat de kruipruimte van de woningen waren ingericht voor de wietteelt. In het huis aan de Venlosingel werd ook een 35-jarige Arnhemmer aangehouden.

De politie heeft ook drie auto’s en 5000 euro contant geld in beslag genomen.