Inbraak leidt tot drugsonderzoek in Weert

Een melding van een inbraak in een loods in Weert heeft overwachtst geleid tot een groot drugsonderzoek. De politie kreeg woensdagmiddag een melding van een inbraak bij een loods aan de Schonkenweg. Tijdens de zoektocht naar de twee verdachten roken de agenten een sterke wietlucht en vervolgens stuitten ze op een aantal kilo’s wiet en een onbekende hoeveelheid harddrugs.

De twee mannen die aangehouden zijn op verdenking van de inbraak in de loods in Weert, zijn 30 en 31 jaar en komen uit diezelfde plaats. Een getuige had hen gezien bij de loods en schakelde de politie in. Tijdens de zoektocht naar de verdachten ontdekten de agenten in een keet achter een woning aan de Gertrudisstraat 12,5 kilo wiet. 

Daarop zijn de bewoners, een 52-jarige man en een 50-jarige vrouw, aangehouden. Na deze arrestaties is de politie naar de loods gegaan waar de inbraak was. Daar troffen zij een onbekende hoeveelheid harddrugs aan. De huurder van de loods, een 32-jarige man uit Weert, is ook aangehouden. Ook de woning van de man is doorzocht. 

Na uitgebreid onderzoek zijn er nog twee loodsen doorzocht aan de Schonkenweg en ook daar werden harddrugs en wiet gevonden. Om hoeveel het precies gaat, is nog niet bekend.