Inbraak na nep-date met mooie vrouw

Een knappe vrouw benadert je via Instagram voor een date. En terwijl je naar de afspraak gaat, wordt je huis leeggehaald door inbrekers. Dat overkwam een inwoner van het Nood-Hollandse Zijdewind. Vanochtend heeft de politie twee mannen aangehouden vanwege de woninginbraak.

Het ging om twee mannen van 18 jaar oud uit Bergen en Alkmaar. De Instagram-truc mislukte.

Nep-account

Enkele weken geleden werd de bewoner van het pand via Instagram benaderd door een vrouw die een afspraak met hem wilde maken. Hoewel het duidelijk om een nepaccount ging, was de man nieuwsgierig geworden wat er achter zou kunnen zitten. Vannacht om 01.00 uur kreeg de man een bericht met de aankondiging dat de vrouw naar hem toe wilde komen. Even later gevolgd door een bericht dat zij bij een rotonde in Zijdewind stond en verder de weg niet wist. Het verzoek aan het slachtoffer was of hij haar daar op kon halen.

Signalement

De man stemde toe, maar liep niet naar de rotonde. Hij stelde zich op enige afstand van zijn huis op. En terecht, want vrijwel direct zag hij twee personen in zijn huis. De twee verdachten kwamen na hooguit een paar minuten alweer naar buiten. Toen zij de bewoner zagen, zetten ze het op een lopen. Even verderop stapten zij in een auto en reden met gedoofde lichten weg. De politie werd gewaarschuwd en dankzij een goed signalement van de inbrekers en de auto, konden beide mannen even later al worden aangehouden. In de auto bleken gestolen spullen van het slachtoffer te liggen.