Inbreker in coma geslagen

In Amsterdam is een insluiper zo zwaar mishandeld door vier mannen, dat hij in coma raakte. De man werd op heterdaad betrapt toen hij spullen stal uit de kleedkamers van een sporthal. De dief raakte daarbij zwaargewond en belandde in een coma. De man van 50 werd afgelopen vrijdagavond betrapt bij de ‘Frans Otten’ tennishal. De vier mannen stonden op de uitkijk, omdat er de afgelopen tijd vaker was ingebroken. Crimesite sprak met een betrokkene.

 

Elke avond zijn de 10 tennisbanen van de sporthal druk bezet met recreatieve tennissers. Een maand geleden verdwenen er ineens spullen uit de kleedkamers van het Frans Otten stadion. Zo werd van een speler (naam bij redactie bekend) een iPhone gestolen. De medewerkers van Frans Otten vermoedden toen dat de man was binnengeslopen via een openstaande achterdeur. Twee weken later was het weer raak. Een spijkerbroek werd gestolen. De medewerkers van de sporthal zaten er duidelijk mee in hun maag, ze boden de spelers een gratis rondje drank, als troost.

De dief blijkt het ook gemunt te hebben op de cilinders die worden gebruikt voor het koolzuur in de frisdranken. Daarop zit een statiegeld van ongeveer 150 euro. Afgelopen vrijdag heeft de insluiper het opnieuw geprobeerd. Maar er stonden mensen, vermoedelijk medewerkers van Frans Otten op de uitkijk. Toen ze de dief betrapten, hebben ze hem kort en klein geslagen. De vermoedelijke dief moest ter plekke worden gereanimeerd. De vier verdachten zijn aangehouden, net als de inbreker.