Inbrekers crashen dure Audi in Duitsland

Twee Nederlanders (22) zijn maandag bij Krefeld (D) op de A57 om het leven gekomen bij een crash, een derde (ook 22 jaar) raakte zwaargewond en verkeert in levensgevaar. Het ongeluk gebeurde na een inbraak in Duitsland. Hun auto raakte met hoge snelheid van de weg.

Inbrekersgereedschap

Het drietal komt uit Utrecht, zo melde de Duitse politie aan regionale media. Ze waren door hun familie als vermist opgegeven, daarom kon dinsdag hun identiteit worden vastgesteld. Volgens de politie had het stel in de nacht van zondag op maandag ingebroken in een telefoonwinkel in Uerdingen, net over de grens bij Venlo, waar telefoons werden ontvreemd. In de auto vond de politie inbrekersgereedschap en de buit.

Plofkraken

De politie vermoedt dat het om daders ging die de afgelopen weken meerdere plofkraken en overvallen pleegde en er steeds in snelle Audi’s vandoor gingen. In de deelstaat Nordrhein-Westfalen zijn de laatste weken 66 plofkraken geweest, waarbij meerdere dadergroepen waren betrokken. De politie denkt dat in ieder geval een deel van de daders uit Nederland afkomstig is.