Inbrekers crashen na achtervolging, twee arrestaties

Tijdens een gezamenlijke actie van de Nederlandse en Belgische politie zijn zaterdagavond na een achtervolging en een zoekactie bij het Belgische Meer twee mannen aangehouden. Ze worden verdacht van een inbraakpoging bij een bedrijf in Raamsdonksveer. Tijdens de achtervolging reed de bestuurder in op een politieauto.

Verkeersovertredingen

In de vluchtauto, waarop valse kentekenplaten waren aangebracht, zaten drie of vier personen. De achtervolging ging via de A27 en A58 via de afrit Ulvenhout door Strijbeek richting België. De bestuurder van de vluchtauto maakte daarbij diverse verkeersovertredingen. Hij reed over de vluchtstrook en bracht daarbij andere automobilisten in gevaar. Ook sneed hij meerdere keren een politie-auto af.

Gecrasht

Met een politiehelikopter werden de verdachten vanuit de lucht geobserveerd. Uiteindelijk reed de vluchtauto in Meer over een door een Belgische agent geplaatste zogenoemde stop-stick, waarna de auto crashte en de verdachten te voet verder vluchtten.

Zoekactie

Tijdens de daaropvolgende zoekactie, die gecoördineerd werd door de Belgische politie en waarbij ook een hondengeleider uit Nederland werd ingezet, zijn uiteindelijk twee verdachten waaronder de bestuurder aangehouden. Hun identiteit is volgens de politie nog niet bekend. Eén of twee verdachten wisten te ontkomen.