‘Inbrekers’ dood na achtervolging

Een politieachtervolging tussen Bennekom en Ede heeft aan twee vermoedelijke inbrekers het leven gekost. De twee probeerden aan de politie te ontkomen nadat ze waren betrapt door een buurtbewoner toen ze een inbraak pleegden. De buurtbewoner had kenteken, merk en kleur van hun auto aan de politie gemeld.

Boom

Op een zandpad verloor de bestuurder de macht over het stuur. Ter hoogte van Zorginstelling Karakter klapte de auto tegen een boom aan. Waarschijnlijk is één van de twee inzittenden daarbij op slag gedood. De tweede is zwaargewond naar een ziekenhuis vervoerd en daar vannacht overleden.

Identiteit

De politiedienst Verkeersongevallenanalyse gaat nu onderzoeken hoe de achtervolging in zijn werk is gegaan en of de bestuurder van de politieauto’s volgens de regels heeft gehandeld. De politie zegt in De Telegraaf er niet van uit te gaan dat de achtervolgers te dicht op de verdachten heeft gereden. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door een andere politiedistrict. Over de identiteit van de twee slachtoffers heeft de politie nog geen mededeling gedaan.