Inbrekers gepakt na wilde achtervolging

Twee inbrekers zijn in maandagavond in Tilburg opgepakt na een wilde achtervolging. Het gaat om een 55-jarige man uit De Meern en een 35-jarige Amsterdammer. Ze worden verdacht van een poging tot inbraak bij twee bedrijven aan de Schutweg in Waalwijk.

De politie kreeg maandagavond om 18.45u een melding van een inbraak aan het bedrijventerrein. Een hek zou zijn opengebroken en een zwarte Volkswagen Golf zou gezien zijn. Toen de politie het voertuig in de omgeving zag rijden, werd de achtervolging ingezet.

Door rood

De wagen reed met grote snelheid over de Midden Brabantweg richting Kaatsheuvel en negeerde diverse rode stoplichten. Verschillende politiewagens achtervolgden het voertuig. Via Loon op Zand reden de verdachten naar Tilburg en vanaf de Hasseltrotonde reed de bestuurder nog altijd met hoge snelheid via diverse straten door Tilburg West over de Dongenseweg. Daar reed de bestuurder zelfs een stuk op de verkeerde weghelft.

Fietspad

Op de Baron van Voorst tot Voorstweg reed de auto een stuk over het fietspad. Twee wandelaars die daar liepen, wisten nog net op tijd aan de kant te springen. De auto werd door verschillende politiewagens omsingeld en zo werd de bestuurder tot stoppen gedwongen. De twee verdachten gaven zich niet snel gewonnen en zijn met behulp van pepperspray uit de auto gehaald. Ze zitten inmiddels vast op het cellencomplex.

Gestolen

De zwarte Volkswagen Golf bleek gestolen te zijn, bij doorzoeking van het voertuig heeft de politie inbrekersgereedschap aangetroffen. De bestuurder is zijn rijbewijs kwijt vanwege verkeersonveilig gedrag.