Inbrekers door live-camera betrapt

Dankzij een alarmsysteem met beveiligingscamera’s heeft de politie zaterdagnacht in Leeuwarden twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden. De bewoner was niet thuis toen hij via zijn mobiele telefoon een waarschuwing kreeg dat de camera’s in zijn woning iets verdachts hadden waargenomen.

Vertrekken

Hij belde direct 112. Hij kon op zijn mobiele telefoon live meekijken hoe twee onbekende mannen in zijn huis liepen. De politie stuurde enkele eenheden ter plaatse. Bij aankomst van de politie wilden de twee verdachten net vertrekken. Ze probeerden nog te vluchten.

In de rugtas van een van hen zaten diverse sieraden, een laptop en inbrekersgereedschappen. De spullen zijn in beslag genomen. Het duo is 32 en 33 jaar en zijn afkomstig uit Leeuwarden.

Databank

De politie zegt te willen weten welke particulieren gebruik maken van beveiligingscamera’s. Deze gegevens plaatst de politie in de databank “Camera in beeld”. Met deze databank kan de politie snel zien waar in de buurt van een misdaad camera’s zijn en mogelijk beelden van een dader.