Klopsleutel nu ook van plastic (VIDEO)

Inbrekers gaan met de tijd mee en zijn snel. Ze zijn gemiddeld in 30 seconden binnen. Ze doen bijvoorbeeld: uitboren, Bulgaarse methode, flipperen en klopsleutelen. Bij die laatste methode tikt de inbreker met een hamer op een dummy-sleutel van een bepaald type slot. En nu is er een methode om door middel van 3-D printen klopsleutels van plastic te maken.

Pinnetjes

De uitvinders zijn Jos Weyers en Christian Holler. Met hun programma Photobump kunnen deze klopsleutels gemakkelijk worden ingevoerd in de printer. Wat de software nodig heeft is een foto van het sleutelgat. En daarbij ook informatie over de positie van de pinnetjes in het slot type. Maar die zijn volgens Holler en Weyers op internet te vinden in sleutelmaak-software. Bij Shapeways of i.Materialise kan je online 3D-prints bestellen. 

Waarschuwen

Jos Weyers en Christian Holler stellen dat sloten die voorheen "onklopbaar" waren nu ook goed open te kloppen zijn met plastic sleutels. De twee willen niet het inbrekersgilde ondersteunen maar juist waarschuwen voor de mogelijkheden die plastic klopsloten bieden. Voor de liefhebbers: volgende maand is er een grote sleutel en slot-conferentie in Sneek. De Photobump software wordt overigens niet publiek te koop aangeboden.

Met 3D-geprinte klopsleutel openden ze een Abus E20-slot:
 
{youtube}2MCUXF84WuY{/youtube}