Inez Weski blijft gewoon Taghi’s advocaat

Het feit dat advocaat Inez Weski de verdediging van de voortvluchtige Ridouan Taghi in de Marengo-zaak heeft neergelegd wil niet zeggen dat zij niet meer de advocaat van Taghi is. ‘Ik ben al heel lang zijn advocaat, en dat ben ik nog steeds’, zegt Weski. Taghi zou zelfs bezwaar hebben tegen een andere advocaat, zegt ze.

In het Marengo-proces wordt Taghi verdacht van het opdracht geven voor meerdere liquidaties. Weski en Taghi zijn van mening dat de berechting in de zaak al drie jaar buiten de rechtszaal wordt gevoerd, zonder dat er degelijk juridisch weerwoord mogelijk was.

Weski en Taghi hebben zich er jaren aan geërgerd dat er door het Openbaar Ministerie geen dossierstukken tegen Taghi werden gevoegd terwijl in de media Taghi steeds sterker werd beschuldigd. Er liggen ook al drie jaar verklaringen van kroongetuige Nabil B. tegen Taghi terwijl er geen verhoor mogelijk is geweest. Deze week werd duidelijk dat het steeds uitgestelde verhoor van Nabil B. ook niet deze maand zal plaatsvinden. Het zou nu januari worden.

Er is nog steeds geen sprake van een inhoudelijk strafproces, aldus Weski, en het geduld van haar client is op.

Weski:

Mijn cliënt wil nog wel vertrouwen hebben in het onderzoek van de rechtbank maar wil dat het onderzoek van de rechtbank buiten zijn aanwezigheid plaatsvindt. De rechtbank kan dan tonen hoever de zorg tegenwoordig van de rechters is voor een eerlijk voortvarend proces. In overleg met mij had al enige tijd geleden client besloten onder de huidige omstandigheden de verdediging neer te leggen. Hij wil dus ook niet door een andere advocaat worden vertegenwoordigd.

Op een later moment zou Taghi’s positie hierin kunnen veranderen. Dan zal Weski zijn advocaat zijn.

Andere berichten over onderzoeken rond Ridouan Taghi:

‘Ridouan Taghi op de radar van Amerikaanse DEA’ (UPDATE)

Voor de Kerst weet Rico of hij voor liquidaties wordt berecht (UPDATE2)

OM: Caloh Wagoh nam vooral moordopdrachten van Ridouan Taghi aan (UPDATE)