Internationaal cocaïnenetwerk opgerold (UPDATE)

De Koninklijke Marechaussee heeft een grote internationaal opererende organisatie opgerold die handelde in cocaïne. Dinsdag werkten teams van de marechaussee, de FIOD, de douane en defensie samen in een van de grootste acties van de afgelopen jaren, waarbij zeven mensen werden opgepakt. Eerder deze maand werden al vijf leden van de organisatie gearresteerd. Video na de break.

Volgens de marechaussee hield de organisatie zich naast de handel in cocaïne bezig met het witwassen van geld en het voorbereiden van liquidaties. De vijf personen die eerder werden opgepakt, waren bezig met het voorbereiden van afrekeningen.

De cocaïne werd op verschillende manieren vanuit het Caribisch gebied ingevoerd via Schiphol. Zo werd de drugs verstop in containers van vrachtvluchten en werd er gebruik gemaakt van drugskoeriers.

Bij de actie van dinsdag werd in Amsterdam, Diemen en Eindhoven onder meer een wietplantage en munitie gevonden. Eerder werden er al vuurwapens en cocaïne gevonden. Defensie zette een speciaal team in dat is gespecialiseerd in het vinden van verstopt bewijsmateriaal.

De verdachten zijn elf mannen en een vrouw. De zeven die dinsdag zijn opgepakt, komen uit de Nederlandse Antillen, Kaapverdië en de Verenigde Staten.