Internationaal drugsnetwerk opgerold

In Spanje is een internationale drugsorganisatie opgerold waarover een Nederlandse vader en een zoon de leiding zouden hebben. Zij zijn, samen met twee Spanjaarden en een Ier, opgepakt. Een zesde verdachte wist te ontkomen. Bij de actie is 2600 kilo hasj in beslag genomen. Volgens Europol is de drugs zo’n vier miljoen euro waard.

De verdachten zijn op heterdaad betrapt toen ze hasj in een vrachtwagen met Duits kenteken aan het laden waren bij een loods tussen de Spaanse steden Almeria en Murcia. Het ging om 88 pakketten hasj met een gewicht van tussen de 25 en 30 kilo.

Volgens Europol moest de drugs naar Noord-Europa worden vervoerd. Er zouden aanwijzingen zijn waaruit blijkt dat de groep op grote schaal in drugs handelde. Zo zou er bewijs zijn dat leden van de organisaties de leiding hadden over transportbedrijven.

Aan de actie namen naast Europol ook de Duitse en Spaanse politie mee. De zaak kwam aan het rollen door onderzoeken van de politie in Hannover en Oslo, waaraan ook Nederland, Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk deelnamen.