Internationale autodieven gepakt: 6 arrestaties

In samenwerking met de Duitse en Belgische opsporingsdiensten heeft de Nederlandse politie een internationaal netwerk van autodieven opgerold. De Limburgse politie heeft dinsdag 13 november zes Nederlanders aangehouden die ervan verdacht worden dat ze op grote schaal dure auto’s hebben gestolen. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor het stelen en helen van ongeveer tachtig auto’s.

 

De aangehouden verdachten zijn drie vrouwen uit Heerlen, Roosteren en Nuth (in de leeftijd van 38 tot 69 jaar) en drie mannen uit Slenaken, Nuth en Urmond (in de leeftijd van 36 tot 68 jaar). De woningen van de verdachten, een garagebedrijf in Urmond en een bedrijf in Beek (Limburg) zijn dinsdag doorzocht.

Omdat er in de grensregio van Nederland, België en Duitsland veel auto’s zijn gestolen de afgelopen jaren, hebben de autoriteiten een speciaal team van rechercheurs opgericht. Dat resulteerde in april al in de aanhouding van vier verdachten.

Het ging toen om een man (38) uit Brunssum en drie mannen (40, 41 en 46) uit Heerlen. De 41-jarige Heerlenaar is in middels in vrijheid gesteld, maar is nog wel verdachte. De Nederlandse autoriteiten leverden de drie andere verdachten inmiddels over aan Duitsland, waar zij zich in voorlopige hechtenis bevinden en berecht zullen worden. Zij worden ook in Duitsland verdacht van het plegen van een zeer groot aantal gekwalificeerde diefstallen van exclusieve personenauto’s