Internationale drugshandel met postpakketten

De Koninklijke Marechaussee zegt begin augustus een drugslijn via postpakketten te hebben opgerold. Het onderzoek werd gestart nadat de douane op Schiphol enkele maanden geleden drugs had achterhaald in postpakketten met buitenlandse bestemmingen.

Beverwijk en Heemskerk

Uit het onderzoek bleek dat de pakketten allemaal werden aangeboden bij postagentschappen in Noord-Holland. Uiteindelijk zijn vier mannen in de leeftijd tussen de 18 en 25 jaar uit Beverwijk en Heemskerk aangehouden als verdachten van uitvoer van drugs. In de pakketten zaten verschillende soorten drugs zoals cocaïne en xtc, die mogelijk online te bestellen waren. Volgens de Kmar had de groep mannen onderling een duidelijke taakverdeling.

Loods

Tijdens het onderzoek is een grote hoeveelheid postpakketten in beslag genomen met bestemmingen over de gehele wereld. In Hillegom werd een loods doorzocht en werd ruim 55 kilo aan harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. Vanuit deze loods maakte de organisatie de drugspakketten verzendklaar. Ook verrichtte de Koninklijke Marechaussee drie huiszoekingen waarbij ook computers en telefoons in beslag zijn genomen. Deze worden nog nader onderzocht. In totaal werd ruim 150 kilo aan voornamelijk harddrugs in beslag genomen.

De aangehouden verdachten zitten in voorlopige hechtenis in afwachting van hun proces.