Internationale inbrekersorganisatie opgerold

De Franse, Belgische en Duitse politie heeft zestien verdachten opgepakt die lid zouden zijn van een organisatie die jonge meisjes dwong om inbraken te plegen. Sommige verdachten kunnen worden vervolgd voor mensenhandel, omdat zij de meisjes kochten. Twee van de slachtoffers zijn achterhaald, het gaat om meisjes uit Oost-Europa.

In Frankrijk pakte de politie twaalf verdachten op, in België drie en in Duitsland een. Ook werden juwelen, horloges en auto’s in beslag genomen. In Frankrijk gaat het zeker om honderdduizenden euro’s.

Het onderzoek werd eind vorig jaar gestart nadat een aantal inbraken in het Franse Lille. De criminelen hadden het voornamelijk voorzien op sieraden en gouden munten. De Franse politie kwam uiteindelijk een familie op het spoor, die ook meisjes opkocht en hen onderdak verleende. Zij werden gedwongen om inbraken te plegen. Nadat de politie twee van die meisjes had achterhaald, werd duidelijk dat de familie internationaal opereerde. De meisjes zouden voornamelijk uit Oost-Europa komen, waar de familie zelf oorspronkelijk ook vandaan komt.