Ina Post emotioneel bij interview

Ina Post hoopt op excuses van justitie voor de jaren dat zij onterecht heeft vastgezeten. ‘Dan zou ik echt helemaal vrij zijn. Maar ik vrees dat ik dat nooit zal krijgen.’ Post zegt dat in een video-gesprek met verslaggever Bert Huisjes van De Telegraaf. Post reageert zeer emotioneel over de vrijspraak van het doden van een bejaarde vrouw in Leidschendam in 1986. Ze zegt dat ze nog steeds nauwelijks kan geloven dat ze na 24 jaar te horen kreeg dat ze zes jaar onschuldig heeft vastgezeten. ‘Tijdens het voorlezen van het arrest kromp ik in elkaar, omdat ik verwachtte dat ik opnieuw niet werd geloofd. Maar toen de vrijspraak volgde, leek het of er een molensteen van me afviel.’

Volgens haar hadden rechercheurs, aanklagers en rechters moeten beseffen, dat haar verhaal niet kon kloppen. ‘Ik was vreselijk in de war. Bang. Ik zat daar op een griezelige zolderkamer. Ze zeiden dat mevrouw Kolstee op mijn schouder zat. Ik wilde daar zo snel mogelijk weg.’

Ina Post en haar advocaat Geert-jan Knoops, die vanaf 2003 aan de zaak werkte zeiden dat zij vooralsnog geen schadevergoeding willen eisen, voor de zes jaar onterechte celstraf. ‘Dat besluit is nog niet genomen”, aldus Knoops, die de zaak een gerechtelijke dwaling noemt.

Knoops wil dat een bekentenis nooit meer als sluitend bewijs wordt gebruikt in een strafzaak.

De video van De Telegraaf:

{flvremote}http://static.telegraaf.nl/telegraaf/video/vm/TVM%20Ina%20Post.flv{/flvremote}