Kalasjnikovs bij Satudarah in Tilburg

De politie heeft twee Kalasjnikovs, een ander vuurwapen en een kist met munitie gevonden bij een inval bij de stamkroeg van Satudarah in Tilburg en een woning van een lid van de MC vrijdagnacht. In het partycentrum Oase in Tilburg, de stamkroeg, werd een vuurwapen en een plak hasj gevonden. In de woning van het lid werden de Kalasjnikovs gevonden.

Ook werden in de woning een scherpschuttersvizier, de kisten met munitie, twee gevulde trommelmagazijnen en vier standaardpatroonhouders gevonden. In het clubhuis is een lid aangehouden omdat hij een stroomstootwapen op zak had.

Er waren op het moment van de inval veel Satudarah-leden, die naar de kickbokswedstrijd van Badr Hari keken op televisie. De actie begon rond kwart voor twaalf en heeft bijna de hele nacht geduurd. Aan de actie nam een arrestatieteam en vier wagens van de Mobiele Eenheid deel.

Vice-president van het chapter in Tilburg Bjorn Emmen zei tegen Omroep Brabant dat de inval te maken heeft met de vuurwapenwet. Hij heeft het daarnaast over een ‘hetze tegen Satudarah’ en beweerde dat er niets te vinden zou zijn.

De MC ziet het partycentrum als nieuw clubhuis sinds hun eigen clubhuis is gesloten. In november 2011 deed de politie daar een inval. Ook werden woningen, bedrijven, garageboxen en loodsen doorzocht.

Bij de actie werden acht mannen aangehouden, van wie er drie lid waren van Satudarah. Zij werden verdacht van productie van, de handel in en uitvoer van synthetisch drugs en witwassen van crimineel geld.

Ook werd destijds een raketwerper en vier kilo amfetamine, een kilo hasj, BMK (grondstof voor synthetische drugs), twee motorfietsen, een aantal personenauto’s en enkele tienduizenden euro’s euro aan contant geld in beslag genomen.

Lees ook:

OM: ‘raketwerper bij Satudarah-inval’

Tilburgse Satudarah-verdachten vrij