‘Inval Satudarah Venlo was waarschuwing’ (UPDATE)

De grote inval die de politie dinsdagavond in Venlo heeft gedaan bij twee panden die zij rekent tot motorclub Satudarah was bedoeld om ervoor te waarschuwen dat de MC niet welkom is Venlo. Dat heeft burgemeester Antoin Scholten van Venlo bevestigd aan De Limburger.

Geen prioriteit

De politie deed met een overmacht van ongeveer honderd ambtenaren onderzoek onder de aanwezigen. De politie benadrukte al dat de twee panden op de Bevrijdingsweg in Venlo werden doorzocht op de aanwezigheid van softdrugs. Voorhanden hebben van cannabis is doorgaans geen prioriteit voor de politie maar de aanwezigheid van bezoekers van Satudarah MC was dat wel. In Limburg zijn vijf afdelingen van Satudarah. De club heeft sinds kort een afdeling in Venlo, een zogeheten prospect-chapter.

Verboden

Of er drugs zijn aangetroffen en personen zijn aangehouden heeft de politie nog niet bekend gemaakt. Burgemeester Scholten gaf aan De Limburger te kennen dat er al ‘geruime tijd’ aanwijzingen zijn dat Satudarah een ontmoetingsplek in Venlo heeft en dat daarom is gekozen voor deze ‘goed voorbereide actie’.

Volgens een woordvoerder van de politie in Venlo is het er verboden een clubhuis van een zogeheten outlaw motorcycle gang verboden in te richten.