Inval bij Satudarah Tilburg UPDATE

De Nationale Recherche heeft woensdagochtend om zes uur een inval gedaan in het clubhuis van de motorclub Satudarah in Tilburg. Het is niet duidelijk waarom de politie in het clubhuis aan het zoeken is. Er zijn ook woningen van leden van de MC doorzocht. Er zijn acht mensen aangehouden, heeft advocaat Eric Thomas gezegd tegen verschillende media. Zie video na de break.

Tegen Omroep Brabant heeft advocaat Eric Thomas gezegd dat de actie niet is gericht tegen de club Satudarah maar tegen individuele leden van de MC. In een aantal huizen zijn verdachten opgepakt, onder meer in de Roodeschoolstraat in de wijk Reeshof in Tilburg. Daar is in ieder geval een auto meegenomen door de politie.

Ook aan de Bisschop Zwijsenstraat was woensdagochtend een grootschalig onderzoek gaande, meldt het Eindhovens Dagblad, en ook aan de Tilburgse Stevenzandsetraat.

Moglijk zijn drie van de vijf arrestanten leden van Satudarah. De verdenkingen zijn drugsmisdrijven en deelname aan een criminele organisatie. De naam van het onderzoek is volgens het Brabants Dagblad “Akuton”.

In totaal zijn er vijf mensen aangehouden die worden verdacht van het overtreden van de opiumwet en deelname aan een criminele organisatie. Dat zegt advocaat Erik Thomas, advocaat van Satudarah. Thomas benadrukt dat niet motorclub Satudarah als criminele organisatie wordt gezien, maar dat het gaat om enkele leden die verdacht zijn.

De aanhoudingen vonden plaats in Breda, Tilburg, Dongen, Eindhoven en Weert. Een van de verdachten, een 34-jarige man uit Tilburg, is op de A2 te hoogte van Vianen aangehouden door een arrestatieteam met behulp van een helikopter.

Op 18 oktober waren er invallen bij Satudarah-leden en een clubhuis in de omgeving van Breda.

Volgens het OM hadden die invallen te maken met een bedreiging van personeel van de Bredase horecagelegenheid De Nachtwacht, maar ook met mishandelingen. 

De Nationale Recherche houdt de verhoudingen in de Nederlandse motorclubwereld scherp in de gaten, naar aanleiding van berichten over spanningen tussen Hells Angels en Satudarah.